Google updates

Google updates – maart en april 2019

google updates juni 2019

Iedere maand zoek ik voor je uit wat Google nu allemaal weer veranderd heeft. Welke updates hebben invloed op de online-vindbaarheid van jouw website en is het tijd om in actie te komen? De maanden maart en april stonden in het teken van speculeren en van de ‘Florida 2 update’ een plekje geven.

De verschillen in Google updates

De zoekmachine kent verschillende soorten updates. Er worden per dag meerdere wijzigingen doorgevoerd die lang niet allemaal met ons worden gecommuniceerd. Sterker nog, de meeste updates krijgen wij niet eens te horen.

Veel van die updates worden doorgevoerd om issues op te lossen, maar er vinden ook vaak broad core updates plaats. Dit betekent zoveel als een brede kern wijziging die dus niet alleen voor een specifieke doelgroep geldt, maar voor zo’n beetje alle gebruikers van Google. Tijdens een ‘core update’ wijzigt Google iets in het algoritme zelf, waardoor dat effect op al die gebruikers dus ontstaat.

Florida 2

Eén van de grote veranderingen in maart was ‘Florida 2’, oftewel de ‘March core update 2019’, zoals Google hem zelf noemt. Alhoewel dit dus wel gecommuniceerd is, is het nog niet helemaal duidelijk wat het precies inhoudt. Twee dingen lijken te zijn aangepast, namelijk de backlinks (de verwijzing naar een andere website) en de E-A-T. Hierdoor krijgen veel SEO-experts de indruk dat de zoekopdrachten op een andere manier worden geïnterpreteerd. Daardoor bestaat de kans dat er anders met jouw online-vindbaarheid wordt omgegaan, maar bevestigen is lastig. Zoals wel vaker zwijgt Google namelijk over de uitkomst van de update.

Je hoeft in ieder geval geen hele grote verandering aan te brengen in de manier waarop jij jouw website geoptimaliseerd houdt.

Meer nieuws over de Florida 2 update vind je hier.

Ben je benieuwd naar het laatste nieuws over Google? Houd dan de Google Updates goed in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *