Google updates

Google updates – juli 2019

Google updates juli 2019

De Google Updates van juli staan voor je klaar! Het was deze maand wat stiller in Google-land. Logisch misschien ook, want we zijn met z’n allen de grote update van juni nog aan het verwerken. Helemaal stil zat Google trouwens ook niet. Er werd namelijk het een en ander veranderd aan Search Console, een gratis dienst van de gigant.

Dit verandert Google aan Search Console

In Search Console vind je alles terug over hoe jouw website het doet in Google. Denk hierbij aan de zoektermen waarop jij wordt gevonden, op welke posities deze staan en welke backlinks ernaar jouw website doorverwijzen.

Om gebruik te kunnen maken van Search Console moet je deze dienst aan je website koppelen. Dit doe je door (onder andere) het juiste domein in te voeren. Hier zijn nogal wat verschillen in, zoals bijvoorbeeld http of (het beter beveiligde) https. Als je niet de juiste URL invult, krijg je geen data te zien.

Je had dus altijd een optie om een voorkeursdomein in te voeren, maar de nieuwe versie van Search Console heeft dit niet meer. Google pakt dan zelf een domein. Je moet nu handmatig aangeven wat jouw voorkeursdomein is. Gelukkig leggen ze wel uit hoe je dit moet doen.

Meer nieuws is er niet te melden vanuit Google-land dus de Google Updates is wat korter dan normaal. Is het de zomer of toch de grote van update van juni? Wie weet heb ik je in augustus meer spannende dingen te vertellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *