Google updates

Google updates – mei 2019

google updates juni 2019

Mei was een drukke maand voor Google! Ze veranderden het uiterlijk van de advertenties, er verschijnen sinds deze maand nog meer opties in de zoekresultaten en het indexeren van nieuwe content ging niet zo lekker. Wat voor spannends er nog meer gebeurde, lees je in de Google updates voor mei 2019.

Over updates gesproken: ook Yoast is druk bezig geweest. Zij ondersteunen na een verandering niet langer WordPress 5.2 of lager. Als je hier nog gebruik van maakt, is het dus tijd om er een update tegenaan te gooien.

Google updates mei 2019

Het uiterlijk en de zoekresultaten

Google heeft in mei het uiterlijk van de zoekresultaten aangepast. Eerst werd je nog met de neus op de advertentie-feiten gedrukt door een flink blok, maar nu maakt de zoekmachine gebruik van een kleine tekstuele toevoeging. Hierdoor hopen ze, naar verluidt, de tegenvallende inkomsten via Google Ads op te krikken.

Sinds mei vind je ook podcasts terug in de zoekresultaten van Google! Hou er dus rekening mee dat, als je een fanatiek podcaster bent, je jouw podcast ook optimaliseert. Hier gelden speciale richtlijnen voor, maar gelukkig zijn ze daar erg duidelijk over. Ga jij meteen aan de slag met het krijgen van jouw podcast in de resultaten van Google?

Daarnaast paste Google het design van de mobiele zoekresultaten aan. Er is ruimte voor favicons en ook wordt de URL duidelijk weergegeven.

Google had problemen met indexeren

In de laatste weken van de maand had Google grote moeite met het indexeren van nieuwe content. Hier zijn verschillende updates en bug-oplossers tegenaan gegooid, maar het bleef een lastig verhaal. Google heeft eind mei aangegeven dat het probleem echt verholpen is en dat nieuwe content ook gewoon wordt geïndexeerd.

Wil je teruglezen wat Google allemaal in april 2019 aanpaste? In de Google updates van vorige maand lees je het allemaal terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *