SEO-tips & tricks

Hoe YouTube-video’s ervoor zorgen dat jouw blog hoger in Google komt

YouTube-video's ranking Google

Kunnen YouTube-video’s ervoor zorgen dat jouw blog of website beter gerankt wordt door Google? Jazeker! Google hecht namelijk ontzettend veel waarde aan de content die op YouTube wordt gedeeld. Als die video’s bijdragen aan het versterken van jouw verhaal, weet Google dat ontzettend te waarderen en kom je hoger in de zoekresultaten terecht.

Google verandert voortdurend. Met iedere update probeert zij ervoor te zorgen dat haar gebruikers nog beter bediend worden. En die gebruikers zijn jij en ik, als we op zoek zijn naar een goed restaurant in de buurt van Rotterdam, als we googelen hoe we een duidelijk marketingplan schrijven of als je wilt weten hoe je een kastje van Ikea in elkaar zet.

YouTube-video’s in het overzicht van Google

Tegenwoordig neemt Google ook YouTube-video’s mee op de zoekresultatenpagina. Stel dat jij met het zweet op je rug tegen een aantal planken van die Zweedse woongigant aan het schelden bent en je zoekt via Google hoe je dat kreng in elkaar moet zetten, dan is de kans groot dat er een YouTube-video tevoorschijn komt.

Beter ranken door YouTube

Deze nieuwe stap van Google is vooral heel erg voordelig voor contentcreators die (informatieve) video’s maken voor YouTube. Maar hoe zorgen YouTube-video’s er nou voor dat je ook echt beter gaat scoren wanneer je goede filmpjes in jouw (eveneens sterke) tekst verwerkt? En werkt dit echt of zit er nog ergens een addertje onder het gras?

Dat leg ik, heel toepasselijk, uit in een video!

Wil jij nog meer leren over zoekmachineoptimalisatie? Lees dan snel mijn uitleg over SEO!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *