SEO-tips & tricks

Van onwetende foodblogger naar SEO-Blogbaas

SEO-Blogbaas

Die worsteling met mijn bezoekersaantallen, ik werd er gek van! Iedere dag zag ik dat mijn blog geen groei d00r maakte en niets frustreerde me meer dan dat. Het werd tijd om het roer om te gooien. Ik veranderde van een onwetende foodblogger in een SEO-Blogbaas.

Mijn blogcarriere begon met een bruiloft, dat is best romantisch toch? Eind 2014 werd ik door mijn vriend (inmiddels man) ten huwelijk gevraagd. Dat was voor mij een goede stok achter de deur om wat gewicht te verliezen. Ik wilde immers strak en stralend in de mooiste trouwjurk op aarde in het huwelijksbootje stappen. Ik raakte steeds meer in de ban van een gezond en fit leven, fitgirls en sporten. Mijn ervaringen wilde ik met zoveel mogelijk mensen delen, dus ik besloot een blog te maken: Gezond met Gab. Daar hoorde natuurlijk ook een Instagramaccount bij waar ik meerdere keren per dag foto’s van mijn gezonde gerechten deelde. Op mijn blog schreef ik de recepten uit en hield ik iedereen van mijn fitjourney op de hoogte. 

Gezond met Gab werd Gabriellavanrosmalen.nl

Mijn blog werd steeds professioneler. Ik kreeg aanvragen voor samenwerkingen, de foto’s werden beter en mijn schrijfstijl ontwikkelde zich enorm. In de tussentijd wisselde ik ook van naam. Gezond met Gab dekte de lading niet meer, dus ik besloot onder gabriellavanrosmalen.nl verder te gaan. Hierdoor kon ik nog meer mezelf zijn en nog meer content creëren.

Alles was dus rozengeur en maneschijn, op 1 ding na: mijn bezoekersaantallen. Ik mocht niet ontevreden zijn over het aantal mensen dat mijn blog bezocht via social, maar via Google werd ik nauwelijks gevonden. De groei bleef uit en dat frustreerde zo enorm. Waar deed ik het dan allemaal voor? 

Langzaam veranderde ik in een SEO-Blogbaas

Op een dag hoorde ik iemand praten over zoekmachineoptimalisatie en goed scoren in Google. Dat ene gesprekje zorgde voor een hele diepe duik in de wondere wereld van SEO! Ik leerde alles over zoektermen, Google Analytics, Search Console en de andere aspecten die bij een goede SEO-tekst (en -blog) horen. Iedere dag optimaliseerde ik een paar teksten die al op mijn website stonden en bij alle nieuwe blogteksten die ik schreef, lette ik erop dat ze aan de voorwaarden voldeden. Ik veranderde stukje bij beetje in een echte SEO-Blogbaas.

Na een week zag ik langzaam de eerste resultaten. Ik scoorde nog niet enorm hoog, maar was met een aantal termen toch 20 plekken gestegen. Daarna ging het wel sneller. Diverse blogs verschenen op de eerste pagina van Google. Ik bleef het wel monitoren, maar liet het ook wat meer los. Ik wist dat mijn blog goed geoptimaliseerd was en dat de resultaten vanzelf zouden komen. 

Ik stond op 1 in Google!

Toen ik na 2 weken mijn resultaten weer bekeek, kreeg ik bijna een hartverzakking. Ik trok dagelijks tientallen, soms honderden mensen via organic search! Het bleek dat een van mijn blogs (over het tapen van je borsten – boobs for the win!) met meerdere zoektermen op 1 stond in Google. Hierdoor was het aantal bezoekers enorm gestegen en had ik opeens K’tjes aan duizendtallen in mijn overzicht staan. 

Inmiddels groeit het aantal bezoekers van gabriellavanrosmalen.nl vrijwel maandelijks met 10 tot 15%. Er zijn maanden dat het wat minder hard gaat en maanden dat ik opeens met nieuwe blogs de koppositie van Google bereik. Dat ik blijf groeien, staat in ieder geval vast. Ik ben zo blij dat ik me heb verdiept in SEO. Ik ervaar een enorme vrijheid  omdat ik zelf in de hand heb dat mijn blog groeit. Ik heb daar geen social mediaposts of veel deelacties voor nodig. Op basis van de juiste zoekwoorden, een goede SEO-tekst en een geoptimaliseerde blog bereik ik al zoveel mensen. 

Ook jij kan een SEO-Blogbaas worden

Omdat ik weet dat die struggle naar is en het ontzettend frustrerend is om zoveel tijd te steken in een blog zonder resultaat te zien, heb ik SEO-basics voor bloggers bedacht. In deze training leer ik je alles over de basis van SEO. Ik leg je uit waar Google Analytics voor dient, hoe je Search Console kan inzetten, op basis waarvan je de juiste zoektermen kiest en hoe je een ijzersterke SEO-tekst schrijft. Je leert hoe je jouw blog optimaliseert en hoe je ervoor zorgt dat jouw goede blogs ook daadwerkelijk gevonden worden. Dit doe je in een groep met maximaal 10 andere bloggers, zodat je omringd wordt met mensen die net zo enthousiast en gemotiveerd zijn als jij. Na 5 weken weet jij zelf hoe jij ervoor zorgt dat mensen jou ook daadwerkelijk weten te vinden via Google.

Hoog scoren in Google is echt niet alleen weggelegd voor grote bedrijven met veel geld. Als je de basis onder de knie hebt, ben jij tot hetzelfde in staat. Als ik het kan, kan jij het toch ook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *