SEO-tips & tricks

SEO: een vast onderdeel van jouw business werkzaamheden

seo-coach-de-blogbaas

De beste resultaten bereik je als je ergens veel tijd en aandacht aan besteedt. Dat is met SEO niet anders. Veel ondernemers doen hun zoekmachineoptimalisatie er echter ‘even’ bij en zijn vervolgens verbaasd dat de verwachte groei in bezoekersaantallen uitblijft. Het eerste wat ik mijn coachees en deelnemers van mijn training dan ook vertel, is dat SEO een onderdeel van jouw vaste business werkzaamheden moet zijn.

SEO zorgt (ook) voor een gebruiksvriendelijke website

SEO gaat niet alleen over het vergroten van je online-vindbaarheid. Misschien is dat wel je doel, maar als je jouw website goed (zoekmachine)optimaliseert, verbeter je ook direct het gebruikersgemak. Een van de kenmerken van een Google-vriendelijke website is namelijk dat bezoekers er ontzettend prettig kunnen surfen. Op zulke websites wordt er gebruik gemaakt van tussenkopjes, is de informatie mega-waardevol en zijn er genoeg doorklikmogelijkheden.

Je wilt het beste voor jouw (potentiële) klanten

Als je eerder geen of weinig aandacht besteedde aan SEO, is de kans groot dat je een flink stuk van jouw website moet (laten) optimaliseren. Dit kost tijd en wellicht geld, maar het is echt de moeite waard om dat eraan te besteden. Hoe meer geoptimaliseerd jouw website is, hoe meer (blije) bezoekers jij mag verwelkomen. Een groeiend aantal bezoekers betekent weer meer (potentiële) klanten bereiken en dat is iets waar ieder ondernemershart sneller van gaat kloppen.

Hoe plan je het optimaliseren van je website in?

Een goed geoptimaliseerde website is dus het beste voor jouw klanten en dat is exact waar SEO onderdeel moet zijn van jouw vaste business werkzaamheden. Als je besluit dit zelf te doen (wat heel goed mogelijk is, want SEO is geen rocket science), dan zal je daar tijd en aandacht aan moeten besteden.

Pak het echt goed aan en zet de werkzaamheden direct in je agenda. Als je één uur per week werkt vanuit Search Console en de optimalisatie-wijzigingen daarvan direct doorvoert in je website, ben je al hartstikke goed bezig. Je zal zien dat deze aanpak binnen enkele weken zijn vruchten afwerpt en dat jouw bezoekersaantallen alleen maar zullen stijgen.

Hoeveel tijd per week besteed jij aan het optimaliseren van jouw website(s)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *