Tips voor (zakelijk) bloggen

4 manieren om lezers te betrekken bij jouw blog

betrek lezers bij je blog

Iedere twee weken zoek ik uit welke blogtip de meeste likes heeft gekregen op mijn Instagramaccount en deze licht ik dan hier toe. In deze blogpost staat de interactie en betrokkenheid met jouw lezers centraal. Hoe betrek je lezers nou bij je blog?

Het betrekken van lezers bij dat wat je doet, heeft tal van voordelen. Sowieso geeft het jou de motivatie om te delen waar je mee bezig bent, om die ontzettend waardevolle kennis op papier te zetten en om wat van je te laten horen. Zonder interactie vanuit jouw doelgroep zijn bovenstaande handelingen toch veel minder leuk! Daarnaast weet je ook wat er speelt onder je lezers zodra jij besluit hen te betrekken bij je verhaal. Dat kan op meerdere manieren.

1. Maak een poll op een van je socialmediakanalen

Een keer per aantal weken vraag ik aan de volgers van mijn Instagramaccount waar zij graag een blog over willen lezen. Dit heeft al geresulteerd in een waardevol (en gratis!) e-book en in ontzettend leuk contact met mijn volgers. Ik speel op deze manier veel beter in op de wensen die zij hebben en op wat zij nog willen leren over bloggen en SEO. Een poll maken kan niet alleen via Instagram, maar ook op Facebook en Twitter.

2. Plaats een CTA onderaan je blog

De tijd van ‘kindjes die vragen worden overgeslagen’ is allang voorbij. Als je iets wil hebben wat een ander heeft, dan moet je erom vragen. Je kan dus gerust onderaan je blogpost een Call To Action plaatsen met daarin een vraag: ‘hoe denk jij over dit onderwerp?’

3. Lok een reactie uit

Ik vind het verschrikkelijk als schrijvers in een blog ‘rellen om te rellen’, zodat lezers reageren. Je hoeft echt niet bewust op teentjes te trappen of tegen schenen aan te schoppen. Wat je wel kan doen, is een duidelijk standpunt innemen. Hierdoor spreek je sowieso 2 groepen aan: mensen die het er wel mee eens zijn en mensen die zich er absoluut niet in kunnen vinden. De kans is dan ook groot dat zij reageren.

4. Geef je lezers de kans om te shinen op jouw blog

Laatst hoorde ik over een fotograaf die haar lezers opriep de mooiste foto’s met haar te delen. Zij pikte er dan een uit die ze deelde op haar website. Dit is een prachtige manier om veel (positieve) interactie te hebben met jouw volgers. Daarnaast creĆ«er je zo ook nog eens veel diverse content, dus dat is een win-winsituatie.

Hoe zorg jij ervoor dat jij jouw lezers betrekt bij je blog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *