Tips voor (zakelijk) bloggen

Zo vind je het plezier in bloggen (terug) – 3 tips!

plezier in bloggen

Als je een eigen blog of website hebt, dan zit daar toch een soort van verplichting aan vast. Helemaal als je besloten hebt er ook echt een bedrijf van te maken. Deze commitment kan ervoor zorgen dat je het plezier in bloggen kwijtraakt. Nu MOET je namelijk content creƫren en hoe hoger die druk, hoe minder plezier jij hebt in schrijven. Dat is zo zonde, want bloggen is een van de leukste dingen om te doen! Daarom geef ik je 3 tips om (weer) plezier in bloggen te krijgen.

Ik blog nu ruim vijf jaar en ik heb in die tijd twee keer een blogpauze ingelast. De eerste keer miste ik het schrijven na een week al en de tweede keer heb ik iets langer de tijd genomen om weer op adem te komen. In beide gevallen was het zo dat de druk om te schrijven te hoog werd en dat er daardoor niets meer uit mijn vingers kwam. Wie me die druk oplegde? Dat was vooral ikzelf. Niemand zei tegen mij dat het moest, maar ik vond zelf dat ik niemand teleur mocht stellen.

Inmiddels heb ik geleerd hoe je, wat er ook gebeurt, toch plezier in bloggen houdt!

plezier in bloggen

Tips om het plezier in bloggen (terug) te vinden

Tip 1 – Blog niet omdat het moet, maar omdat je het wil

Ik kwam uit beide blogdips door te beseffen dat ik voor mezelf schreef. Ik blog omdat ik het leuk vind om al mijn kennis met de wereld te delen en omdat ik graag anderen wil laten genieten van de recepten die ik bedenk. Ik blog niet omdat het moet, maar omdat ik het wil.

Dat is de gedachte die jij ook kan vasthouden. Natuurlijk is bloggen ontzettend belangrijk voor (de groei van) jouw onderneming, maar dat maakt het nog geen moetje. Probeer het te zien als een kans die je WIL grijpen. Je schrijft niet iedere week een blogtekst omdat het moet, maar omdat jij graag aan je klanten laat zien wat je allemaal in huis hebt.

Tip 2 – Plan het bloggen in

Maak van je bloggen een serieuze bezigheid en doe het niet zomaar tussen het werken door. Zo voorkom je dat het een lastig klusje is wat je maar blijft achtervolgen. Plan iedere week een uurtje (of langer als je dat nodig hebt) in om te bloggen en je zal zien dat de regelmaat er vanzelf inkomt. Hoe vaker jij blogt, hoe makkelijker het wordt en hoe meer plezier je eraan beleeft.

Tip 3 – Schrijf alle interessante onderwerpen op die je tegenkomt

Een van de redenen waarom bloggen vaak als lastig wordt ervaren, is het gebrek aan inspiratie. Als je zonder onderwerp achter je laptop gaat zitten, is de kans groot dat je niets weet te schrijven. In het dagelijks (werk)leven kom je echter tal van interessante onderwerpen tegen waar je meer dan genoeg over weet te vertellen. Schrijf dat op zo’n moment gewoon in steekwoorden op en leg het naast je laptop. Zodra jouw blogmoment daar is (zie tip 2), kan je direct aan de slag.

Deze tips zorgen er bij mij voor dat ik nog steeds met ontzettend veel plezier minimaal 5 blogs per week schrijf. Werken ze voor jou net zo goed?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *